Turvallisuus
Kivitaskun vaellukset toteutetaan merkityillä reiteillä kansallispuistoissa (kotimaa) ja merkityillä ns. virallisilla vaellusreiteillä myös ulkomailla, testatuilla ja koetuilla poluilla. Osallistujia pyydetään aina pysymään merkityillä reiteillä, jotta ympäröivä luonto säästyy.
Yleisimpiä terveysriskejä ovat lihasten kipeytymiset, rakot, venähdykset ja nyrjähdykset sekä nestehukka ja harvoin hypotermia, joskus auringonpolttama ja hyönteistenpuremat. Näiden ennaltaehkäisyn ja hoidon näkökulmasta on tarpeen pukeutua sään mukaisesti ja pitää mukana myös lisävaatteita ja muita varusteita. Ks. Kivitaskun varusteluettelo. Lisäksi osallistujien on tarpeen ilmoittaa kaikista mahdollisista terveyshaasteistaan, esim. allergioista ja muista perussairauksista, järjestäjille.
Oppailla on myös aina mukana vaelluksilla ensiapulaukku per reppu. Turvallisuusasiat käydään läpi myös yhteisessä tervetulotilaisuudessa ja kerrataan pääkohdat aina ennen kutakin vaellusta.
Hyvä peruskunto ja -terveys ovat edellytyksiä vaelluksille ja varmistavat myös turvallisuutta tukien esim. kävelytasapainoa. Kävelysauvat auttavat, jos tasapaino on puutteellinen tai raajoissa on eriparisuutta. Pitkä päivävaellus noin 10 km on aina vähintään keskiraskas ja pitkäkestoinen pystyssäolo rasittaa kehoa ja mieltä.
Oppaat ovat ensiaputaitoisia ja turvallisuussuunnitelma tehdään aina kullekin vaellukselle. Turvallisuusajattelu ja riskienarviointi ohjaa toimintaamme jo reittien suunnittelusta lähtien.
Hätätapauksessa käytetään numeroa 112 (Suomessa lataa Suomi-112 sovellus).
112 Suomi -mobiilisovellus on apuna hätätilanteessa myös muualla Euroopassa. Sovelluksen kautta puhelu yhdistyy aina kohdemaan hätäkeskukseen.
Osallistuminen tapahtumiin on omalla vastuulla.
Järjestäjällä on voimassa oleva vastuuvakuutus.