Ruska- työnohjausvaellus työterveyspsykologeille 14.9.-20.9.2022 Kuusamossa ja lähialueilla

 

 

Ke 14.9.2022 Saapuminen Kuusamoon, majoittuminen ja tervetuloa!


Oivangin lomakartano, Junganjoentie 4, 93600 Kuusamo.


(Ajo-ohje: aja Kuusamosta Rukalle päin 5- eli Kemijärventietä ja käänny Posion ja Rovaniemen
liittymästä vasemmalle ja Oivangin Lomakartanon liittymästä vasemmalle, matkaa yht. n. 17 km
Kuusamosta, Rukalle 23 km).


Majoittuminen huoneisiin klo 16.30 mennessä.


Klo 17.00 Singerin tupakeittiössä iltapalaa, tervetulosanat, esittäytyminen sekä viikon ohjelman ja
reittien läpikäyminen. Tarkistetaan varusteet, ateriat ja muut mahd. palvelut. Johdatus
työnohjaukseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To 15.9.2022 Hossan kansallispuisto, Ölkyn ähkäsy, 10 km

 

klo 8–9 aamupala, ravintola Ukonkivi (varaa pieneen kylmälaukkuun myös seuraavan päivän aamiaista)

 

Lähtö Hossaan klo 9.30. Matkaan varataan runsas tunti.

Ajamme Kuusamosta 5-tietä etelään ja käännymme Murtovaaran tielle, josta opasteet Hossan Julma Ölkyn P-paikalle.  Vaellamme Ölkyn Ähkäisyn, noin 10 km. 

 

Pidämme lounastauon Ölkynperän laavulla noin klo 13.30–14.30 nokipannukahvein. 

Paluu P-paikalle ja lähtö Näränkään klo 16.30 mennessä.

 

Loppuilta kuluu ajaessa Näränkään, tutustuessa tilaan (museo) ja majoittuessa Närängänvaaran taloon, sekä saunanlämmityksessä, saunoen ja omia iltapaloja nauttien, mahdollisuus yöretkeen Hyöteikönsuolla säävarauksin (otsalampuin). 

 

 

Pe 16.9.2022 työnohjaus ja vaellus Närängänvaarassa 

 

klo 8–9 aamupala, Närängän tupakeittiössä Oivangin eväin, oppaat keittävät kahvit ja teet

klo 9–11 työnohjaus 

klo 11–12 keittolounas ja lähtö vaellukselle (pakataan tavarat)

klo 12–16.30 vaellusta Närängänvaarassa Kirkkokallion ja Yheksänsylenkallion, Keskimmäisenvaaran sekä Repokallion ja karsikkopuun reitillä, ja lähtö Oivankiin klo 17.15 mennessä 

klo 18.30 sauna

klo 19.30 illallinen Ravintola Ukonkivi

Närängänvaara on hyvin säilynyt erämaatila etelä- Kuusamossa kaukana muusta asutuksesta, lähellä Venäjän rajaa, ja se on kokonaisuudessaan kunnostettu 50- luvun tyyliin. Kirkkokalliolta on huikeat näkymät pohjoiseen päin, pitkälle Venäjälle kirkkaalla säällä, jolloin jopa rajavyöhykkeen merkit Laattajajärven poikki erottuvat hyvin. Vaaran toisella puolella on Yheksänsylen kallio, jolta avautuu hieno näkymä mm. Hyöteikönsuolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La 17.9.2022 Työnohjaus ja Valtavaaran – Konttaisen luonnonsuojelualue, 10 km

 

klo 8–9 aamupala, Ravintola Ukonkivi

klo 9–11.30 työnohjaus

klo 11.30–12.30 keittolounas ravintola Ukonkivi, ja lähtö Rukalle, Saaruan P-paikalle

klo 13.00–17.30 vaellus Valtavaaran ja Konttaisen maisemissa 10 km (Saaruan P-paikka, Ahmakallio- Valtavaaran kota ja päivätupa - Konttainen -Valtavaara- Valtavaaran lammen laavu- Saaruan P-paikka). Valtavaaralta aukeaa upeat maisemat etenkin Rukan laskettelukeskuksen suuntaan, ja Konttaiselta voi kirkkaalla säällä nähdä samoin kaikkiin ilmansuuntiin. 

Reitillä on pitkospuita, talvikota sekä päivätupa, ja reitti ylittää tien Konttaisen P-paikan kohdalla, jossa syötetään säännöllisesti lintuja. 

Evästauko pidetään palatessa Valtavaaran päivätuvalla murukahvein. 

Klo 18 alkaen sauna

Klo 19.30 Illallinen, Ravintola Ukonkivi

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Su 18.9.2022 Työnohjaus ja Pieni Karhunkierros, 12 km

 

klo 8–9 aamupala, Ravintola Ukonkivi

klo 9–11.30 työnohjaus

klo 11.30–12.30 keittolounas ravintola Ukonkivi, ja lähtö Juumaan, Pieni Karhunkierros, 12 km

Klo 13.15 Kokoontuminen Pienen Karhunkierroksen lähtöpaikalla Juumantie 134, Kuusamo, alkulämmittelyin. 

Matkaan kannattaa varata vähintään 35 minuuttia. 

(Ajo-ohje Juumantie 134 lähtöpaikkaan: Aja E63/5-tietä pohjoiseen Rukan ohi Sallan suuntaan ja käänny Juuman tienhaarasta oikealle Juumaan).

 

Pieni Karhunkierros vie kulkijan Oulangan kansallispuiston eteläisimpään osaan. Maisemareitiksi kutsutun päiväreitin varrella pääsee ihailemaan upeaa Oulangan luontoa, kuohuvia koskia, kuten Myllykoski, Aallokkokoski ja Jyrävä, jyrkkiä kallioita ja vaaramaisemia esim. Kallioportilla, sekä suojaisia metsiä. Reitti sopii hyväkuntoisille; kiviset kuluneet polut ja jyrkät nousut antavat melkoisesti haastetta. Reitillä on useita riippusiltoja, pitkospuuosuuksia sekä portaita ja myös useampia tulipaikkoja sekä kaksi tupaa. Pidämme pidemmän nokipannukahvitauon joko Harrisuvannon tai Siilastuvan tulipaikalla. Ota mukaan riittävästi sopivaa syötävää!

 

Reittiin kuluu helposti taukoineen viisi tuntia, ja pyrimme lähtemään paluumatkalle klo 18.30 mennessä. 

Palatessa voimme pysähtyä syömään Rukan kylässä Pizzeria Rukassa. 

 

Ma 19.9.2022 Työnohjaus ja Riisitunturin Riisin rietas, 10 km

 

klo 8–8.30 aamupala, Ravintola Ukonkivi

Klo 8.30–9.30 Työnohjauksen päätös ja palautekeskustelu

 

Lähtö Riisitunturille klo 10.00

(Ajaa voi joko Rukan ohi 5-tietä, matka on suunnilleen yhtä pitkä kuin Posion kautta, mutta saa rengasreitin palatessa takaisin Posion kautta. Rukan jälkeen seurataan Riisitunturin opasteita P-paikalle.)

Matkaan kannattaa varata noin tunti. 

 

Klo 11.00: Vaelletaan alkulämmittelyn jälkeen Riisin rietas, joka on noin 10 km mittainen reitti Riisitunturin laen yli ja suon poikki takaisin. 

Riisitunturi on kuuluisa rinnesoistaan ja kapeista kynttiläkuusistaan, lakea päin mentäessä puusto harvenee. Ohitamme valokuvaajien rakastaman Ikkunalammen, joka näyttää siltä kuin vain pieni kannas estäisi vettä valahtamasta alas rinnettä. Nautimme omat lounaseväät tulipaikalla noin puolessavälissä vaellusta klo 13.45–14.45 ja oppaat tarjoavat nokipannukahvit. Takaisin parkkipaikalla olemme klo 16.30 mennessä.

klo 17.30 alkaen sauna

klo 19.30 alkaen yhteinen päätösillallinen Ravintola Ukonkivi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varusteet:

 

Sään edellyttämät vaellusvarusteet, mukaan lukien lämmin aluskerrasto sekä sisään ajetut vaelluskengät ja -sukat ja kävelysauvat, sadevaatteet, juomapullo ja retkiruokailuvälineet+ kuksa tai vastaava muki kuumaa juomaa varten. Pieni termospullo tai ruokatermos. Päiväreppu. Istuinalusta. Taukotakki. Päähine, esim. huivi tai lippis. Otsalamppu. Pienet ea-välineet ja tarvitsemasi lääkkeet, esim. allergia- ja särkylääke voi olla tarpeen. Toimiva matkapuhelin, laturi ja vara-akku. 

Uintia ja saunaa varten tarvitset uimapuvun, laudeliinan ja pienen pyyhkeen. Omaa hikilenkkiä tms. varten lenkkivarusteet. 

Sisäohjelmaa varten oloasu tai muut mukavat vaatteet, yöpaita, jos käytät. Jos silmälaput tai korvatulpat auttavat nukkumistasi kotona, ota nekin mukaan tarvittaessa. Yöpymiseen
Närängänvaaran erämaatilalle mukaan tarvitset oman makuupussin (retkityynyineen ja lakanoineen, jos käytät). Jollei se mahdu päiväreppuun, ota mukaan isompi reppu tai sidontaremmit, joilla saat sen kiinni päivärepun sivulle.

 

Ruokailut:


Matkan hintaan kuuluu ateriapaketti majoittajalta; aamupala ja ohjelman mukaiset ateriat tarjoillaan viereisessä Ravintola Ukonkivessä. Oppaat huolehtivat tervetulotarjoilusta, keittolounaasta ja letuista Närängässä. Oppaat tarjoavat myös ohjelmaan merkityt nokipannukahvit ja teet.


Kahdelle päiväretkelle tarvitset päiväreppuun omat lounaseväät. Lisäksi tarvitset runsaasti evästä ja välipalaa vaelluksille (kuten esim. kahvileipää, hedelmiä, patukoita, suklaata, rusinoita, pähkinöitä jne.) ja makkaraa tai muuta paistettavaa Närängän iltaan saunan jälkeen. Varaa mukaan pieni kylmälaukku, johon voit pakata aamiaista mukaan Oivangin aamiaispöydästä Näränkää varten. Oppaat keittävät kahvit/teet.

 

Viikon hinta:


1340 euroa sisältäen majoituksen 2 hengen huoneessa vuodevaattein (lakanat ja pyyhkeet) ja ohjelmaan merkityin aterioin, työnohjauksen ja opastuksen sekä oppaiden muut palvelut ja tervetulotarjoilun ja retkien nokipannukahvit ja teet sekä keittolounaan, kahvit ja letut Närängässä. Kuljetus vaelluskohteisiin.

Yhden hengen huoneen lisämaksu on 190 euroa, ja huoneet jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Mukaan voidaan ottaa 10–12 osallistujaa edellyttäen, että huonetoiveet voidaan täyttää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matkat: 

 

Omin kyydein/kimppakyydein/julkisin liikennevälinein Kuusamon Oivangin Lomakartanoon ja takaisin. Jos tarvitset kyytejä esim. lentokentältä, ilmoita siitä jo ilmoittautuessa, niin tarvittaessa autamme kuljetuksissa. 

 

 

Ilmoittautuminen:

 

kivitaskuhiking@gmail.com

 

 

Tärkeää myös:


Peruutus on mahdollista viimeistään kuukautta ennen tapahtuman ajankohtaa 100%: sesti, 2 vko ennen tapahtumaa laskutamme 50%.


Viikolle ei voi osallistua, jos saa koronatartunnan, ja peruutus on mahdollista ja toivottavaa tässä tapauksessa vielä edellisenä päivänä, mutta ilmoitathan sairastumisesta mahdollisimman varhain.


Kerro myös mahdollisista muista terveyshaasteista, jos epäilet niiden aiheuttavan rajoitteita, jotta voimme arvioida mahdollisuutesi osallistua retkille turvallisesti. 

Kerro myös, jos tarvitset yhden hengen huoneen.

 

Varmistathan, että matkavakuutuksesi kattaa myös vapaa-ajan liikunnan.