Mikä Kivitasku-hiking?

 

 

Olen kokenut lääkäri ja luonnossaliikkuja, nyt myös erä- ja luonto-opas, ja rakastan edelleen ihmisten kohtaamista ja myös ulkona olemista niin paljon, että haluaisin tehdä sitä enemmän sisätyön asemesta. Samalla valjastaisin mielelläni vuosien kokemukseni myös sinun avuksesi - metsässä. Siitä ajatuksesta lähti Kivitaskun perustaminen. 


Liikunta auttaa monien sairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä, mutta ohjaus liikkumisen aloittamiseksi vaihtelee ja puuttuu joskus kokonaan. Monet lisäksi arastelevat liikkeelle lähtemistä kipujen pahenemisen ja luonnon olosuhteiden pelossa. Eläimiä, luonnon sääoloja, pimeyttä, eksymistä, loukkaantumista, joskus myös toisia ihmisiä voidaan pelätä, ja kynnys lähteä luontoon voi kaikkiaan olla korkealla. Haluan auttaa madaltamaan tätä kynnystä ja ymmärtämään näitä ilmiöitä, sillä jokaisella on oikeus nauttia luonnossa liikkumisesta. 

 

Uupuminen tulee hiipien ja vaivihkaa, kunnes yhtenä päivänä ei pääse enää ylös sängystä. 

Uupumuksesta kärsivät etenkin työssä käyvät ja ruuhkavuosia elävät. Työt voivat jakaantua epätasaisesti ja lujasti tekevät saavat tehdä muidenkin töitä. Toisaalta myös täydellisyyden ihanne, sisäinen riittämättömyyden tunne tai työn, perhe-elämän ja rooliodotusten paineet voivat altistaa uupumukselle. Joskus tarvitaan romahdusta, joka vie paranemiseen johtavalle tielle mm. psykoterapiaprosessin kautta.

Ennen kuin katkeat, kuulostele hälytysmerkkejä, joita ovat esim. jatkuva väsymys, ärtyneisyys, alakulo, keskittymiskyvyn heikkeneminen ja vetäytyminen sosiaalisista kontakteista. 

Työnohjausvaellus voi vastata tarpeeseen saada etäisyyttä työhön ja päästä yhteyteen itsensä ja luonnon kanssa.

 

Kivitasku voi auttaa esim. näissä tilanteissa (ja tarvittaessa sinut ohjataan eteenpäin soveltuvan ammattiavun piiriin). Lisää tietoa eri vaelluksista ja ryhmistä löydät palveluiden sivuilta:

 

 


Nähdään metsässä,

 

Maarit